Toppenhelg på Hölö-Mörkö BK!

Hölö-Mörkö Bk anordnade en rallylydnadstävling med väldigt bra upplägg. På lördagen var det dubbelstarter i nybörjare och fortsättning och på lördagen dubbelstarter i avancerad och mästarklass.  Eftersom mina hundar spritt ut sig i klasserna fick jag själv åka upp bägge dagarna men hundarna behövde ju bara åka en dag var. Det kändes schysst!

Lördag

Första dagen åkte jag med bara Harry. Vi plockade upp en golden retiver som heter Rhiva som också körde i nybörjarklass! Rhivas matte och jag har haft lite liknande problem med våra unghundar och både Rhiva och Harry har fått nya direktiv i vardagslivet för att lyckas hålla ihop bättre på tävling. Redan på tidigare tävlingar hade de visat framsteg men skulle de lyckas idag?

Planen måste luktat något oerhört gott för alla hundar var nosiga och på samma ställen. Väldigt nervöst att då ge sig in med en hund som inte ens har 10cm tillgodo från marken. Men Harry nosade nästan ingenting alls och förutom enstaka duttar med nosen och ett par nysningar gick rundan kanon! Lite dreggel hade runt munnen när vi gick i mål men inte så farligt.
Vid prisutdelningen började de med de lägsta godkända poängen och de som inte blivit godkända alls fick räkna ut det med hjälp av uteslutningsmetoden. Väldigt pirrigt!
Jag kände på mig att vi borde ha höga poäng men tänk om man klantat på något vis så att man diskat sig utan att märka det? Vid 91p var det vi som ropades upp! Harry fick en 5:e placering!
Och lite senare ropade upp Rhiva som placerat sig på prispallen med sin runda!

Nästa start på eftermiddagen kände jag mig trött. För Harry var det inte hela världen hur det gick för redan på förmiddagen hade han ju fått sitt tredje godkända resultat och därmed titeln RLDN! Men när man ryckt upp sig så mycket som vi gjort kan man ändå inte låta bli att vilja hålla standarden! De hade bytt bort den luktiga planen men jag strulade lite på banan och Harry blev mer störd av omgivningens hundskall och liknande. Så denna prisutdelning var lite mer nervös! Men Harry fick 88p och Rhiva plockade även denna gång ett godkänt resultat och nu fick även hon sin titel!
Väldigt nöjda packade vi ihop och åkte hem!

Harry har nu fått sin första titel RLDN!

Harry har nu fått sin första titel RLDN!

Söndag

På söndag blev det ännu tidigare avfärd med nya reskompisar. Nu var vi ett helt gäng från Östergötland så vi fick åka i två bilar.
Denna dag hade jag med mig Monster och Viggo.
Nu var det dags för Viggos debut i avancerad. Första gången vi skulle göra en riktig honnörs ruta! Monsters debut var ju avklarad med uppflytt men man vågade ju inte riktigt hoppas att hon skulle fixa de andra två på helgens dubbelstarter.

Första prisutdelningen började, liksom gårdagens med den lägsta godkända poängen. Viggo klarade sig precis med 70p!!! Sedan fick vårt gäng fortsätta hurra för en efter en ropades kompisarna upp. Jag hade på känn att Monster gjort en bra runda men när de började ropa upp de höga 90 blev jag nervös och lite ledsen. Hade vi diskat oss på något vis? Allra, allra sist ropades Monster upp! Vi hade alltså vunnit klassen med 97p!!!! =)

På eftermiddagens tävling gjorde jag en riktig blunder igen. Istället för sitt-stå-gå-runt sa jag åt Viggo att göra sitt-stå-sitt! Tillsammans med ett bakåtslalom istället för 3-stegbakåt och lite andra missar blev det inget uppflytt denna gång. Jag visste ju dock på förhand sedan dagen innan att jag skulla vara trött på eftermiddagen. Och att jag missade ett moment på den sista starten av 6 under samma helg får jag faktiskt förlåta mig själv för.

Vi missade prisutdelningen denna gång och det var ju lite synd eftersom Monster VANN IGEN!!! Denna gång med 98p!!!
Och ännu mer roligt blev det när grannen Maggan och trubbel vann sin ena start också. Av fyra starter denna dag gick vinsten 3 gånger till vår lilla del av gatan!=)
Monster har nu titeln RLDN och får starta i mästarklass. Vi kanske startar ännu en gång i avancerad då vi anmält till en tävling som inte har någon start i Mästare.

Jag hade aldrig kunnat drömma om att den här helgen skulle gå så galet bra. Är jättenöjd med mina duktiga hundar och faktiskt väldigt nöjd med mig själv också!

Viggos debut avklarad med godkänt resultat!

Viggos debut avklarad med godkänt resultat!

Monster tog dubbelvinst i avancerad och därmed även RLDA och får starta i mästarklassen!

Monster tog dubbelvinst i avancerad och därmed även RLDA och får starta i mästarklassen!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s