I helgen tävlade grabbarna Rallylydnad!

Viggo och Harry och jag hade en härlig dag på Söderköpings BK! Det var omväxlande men ok väder. Harry tävlade i Nybörjarklass och Viggo i fortsättningsklassen.

Harry gjorde en toppenrunda och trots en 10 för fel övning fick han 85p!
(Jag får nog ta på mig även de andra få poängavdragen för jag blev själv lite ofokuserad och förvirrad en stund på planen!)
Det var hans första godkända resulatat och det känns som vår antistress plan har effekt. Jag hade aldrig trott att han skulle kunna jobba på så fint och samlat när han började tävlingsdagen med att fradga innan vi ens börjat värma upp!
Harry är ju så otroligt duktig och kul när han blir lagom entusiastisk! Det känns verkligen skönt att vi äntligen fick visa på tävling vad han kan! Känslan av att gå av planen med en härlig kontakt och känna den gemensamma glädjen var helt fantastisk! Jag kände att Harry var lika lycklig som jag!
Vi måste fortsätta jobba på att Harry inte ska stressa upp sig eller tagga för mycket. Men det känns underbart och motiverande att få ha gjort en sådan här runda på tävling! Och nu har Harry äntligen fått sin första kvalificeringspoäng i rally!!
3-IMG_11043-IMG_1114 (2)

Viggo och jag hade ett helt underbart uppvärmningspass där han gick som en lite klocka och gjorde allt perfekt! Jag tänkte redan då att denna stund och glädje ska jag minnas oavsett hur det går på tävlingsplanen.
Tyvärr blev det väldigt varmt just när vi skulle gå in. Jag försökte vätska på honom lite precis före start men det dunsta nog inann vi korsat linjen. Han ignorerade sitten på första kommandot flera gånger så jag fick ge DK, men jag var glad att han fixade några på första kommandot, och han vägrade ju inte. Han behövde bara lite tid att överväga saken! 😉
Sedan blev han lite rädd i sin första frestelse där det stod en stor plasthund, inte frestande alls utan väldigt obehagligt tyckte viggo som knappt nådde upp till dess mage. Tyvärr följde det nog med i andra frestelsen där han tyckte att en burk också var lite skum  men det märktes inte så mycket. Men Viggo har nog aldrig tidigare blivit illa tillmods i en frestelse förut. =(
Sedan var det väldigt synd att vi fick ett hinder där stöden och själva bommen inte skiljde sig så mycket så jag har förståelse för att han hoppade fel. Jag skötte mig dock exemplariskt (väldigt stolt över det) och tog det hela lugnt och sansat och andra försöket blev det rätt.
Trots lite nos och sen och fem fel för hoppet landade vi på 80p! Det räckte med god marginal till godkänt resultat och Viggo blev därmed RLDF och får börja i avancerad. Vi har dock redan bokat en fortsättningstävling till där det inte finns någon högre klass så den kör vi först!=)

3-IMG_1202 (2)3-IMG_12043-IMG_1206

Alla bilder i detta inlägg är tagna av Linda Ritzén…. och beskurna av mig!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s